OffNews.bg

Готвачът на Путин поиска солдатите без ръце, крака и очи да остават да воюват

Ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин се отличи с нова порция шокиращи изявления на среща с ранени бойци, събрани от затворническите колонии в Русия. Той каза, че загубата на крайници и зрение не е причина солдатите да се приберат у дома.

"Това, че са останали без крака, без ръце, без зрение, не означава, че трябва да нарушат закона и да се приберат у дома. Тези, които могат да се върнат при нас, ще се върнат при нас и ще им намерим различни позиции, за които крак не им трябва. Ще ги направим сапьори и ако настъпят още една мина, то желязната протеза ще ги отърве. После ще им заварим нова", каза готвача на Путин, заобиколен от осакатени бойци.

В същото време той посочи, че за войната в Украйна е трябвало да бъдат изпратени "студенти от предградията на Москва или добре изглеждащи момчета, които ходят на дискотека в Русия".

"Това, което виждаме сега, би трябвало да се случи и на студентите от Подмосковието или на хубавите момчета, които ходят по дискотеки в Русия и карат мерцедеси. В крайна сметка те (затворниците) загубиха краката си и обществото трябва да се отнасяме към тях с най-голямо уважение. Тези хора са се записали за доброволци, а на някои от тях са им оставали броени дни от присъдата да излежат. Просто са искали да защити родината си. Всичките им присъди са заличени", казва още Пригожин на срещата.

Според него осъдените "доброволци" са толкова чисти пред закона, сякаш са "току-що изписани от родилния дом". В отговор се чува някой от присъстващите да казва: "Само че без крака".