OffNews.bg

"Единственото, което ме смущава: взривът съвпада с престоя на Путин в Петербург"

Единственото, което ме смущава, е че взривът в метрото съвпадна с престоя на Путин в Санкт Петербург. Или трябва да се съгласим, че това е случайност, или подобно съвпадение не може да не наведе на мисълта: терористичният акт - по някакви съображения - може да е подготвен от руските специални служби.

Това заяви пред онлайн изданието "Гордон" известният историк Юрий Фельштинский.

Освен това, ние, за съжаление, знаем: специалните служби на Руската федерация имат богат опит в извършването на терористични атаки в правилния политически момент, подчертава историкът.

В конкретния случай, ако (подчертавам: ако!) се появят някакви индикации, че зад този терористичен акт стоят руските специални служби, първото нещо, за което се сещам: това би могло да е свързано с желанието на Путин да се отклони вниманието от руската намеса в американските избори и да се насочи към заплахата от международния тероризъм. И нататък - само като вариант - предстоящо сближаване на Русия с европейските лидери и президента Тръмп на базата на съвместната борба срещу международния тероризъм, включително и в Сирия. А и напоследък Русия (поне в американските медии) е остро критикувана за това, че вместо да се бори ислямистките терористи, атакува бунтовниците, за да поддържа режима на Асад, коментира още Юрий Фельштинский.