OffNews.bg

„Черните кутии“ от руския самолет записали "нехарактерни звуци" преди катастрофата

"Нехарактерни звуци" са записали "черните кутии" на разбилия се в Синай руски самолет, съобщи "Интерфакс", позовавайки се на свой източник в Кайро. 

В Кайро днес започна дешифрирането на „черните кутии“ от самолета. 

Според първоначално извлечената информация Ситуацията на борда на самолета звучи нормално 4 минути преди падането, екипажът води нормални разговори и нищо не говори за предстоящата трагедия. Моментът на изчезването на самолета от радарите обаче е предшестван от „нехарактерни звуци“.

Съдейки по записа, е възникнала неочаквана ситуация на борда и екипажът не е успял да подаде сигнал за бедствие. 

Разшифрирането на „черните кутии“ беше забавено до пристигането на всички всички представители на страните в международната група, която ще разследва причините за катастрофата.

Специалистите са започнали да извличат информацията в самописците, които съдържат запис на разговорите в кабината на пилотите, както и техническото състояние на самолета в момента на катастрофата.

В понеделник ръководителят на Росавиация Александър Нерадко и министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков направиха оглед на „черните кутии“ и обявиха, че те са в добро състояние. Засега обаче не е ясно колко време ще отнеме разчитането на самописците.

В Кайро днес пристигнаха всички членове на международната съвместна комисия, която ще разследва инцидента. В нея влизат представители на Airbus от Франция и Германия, както и представител на Ирландия, където е бил регистриран самолетът. В групата ще се включат още специалисти от Египет и Русия.

Руският самолет се разби в Синайската провинция на 31 октомври. Загинаха всички 224 души на борда.