OffNews.bg

Буданов: Путин е посмешище. Трансформацията на Русия ще е от полза на света

Режимът на руския президент Владимир Путин е "посмешище" и светът би спечелил от неговата трансформация. Това заяви Кирило Буданов, ръководител на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната в Киев в интервю за ABC News.

Според него вече има няколко сценария за бъдещето на Русия, "но няма нужда да се страхуваме от нейната трансформация, тъй като тя ще бъде от полза за света".

Той обясни, че остава само въпросът за ядрения арсенал на Москва "и неконтролиран режим", който ще накара "целия свят да осъзнае необходимостта от денуклеаризация на Русия". 

Буданов отбеляза, че режимът на Путин е "за смях на всички" и че руските войски са принудени да защитават временно окупираните територии на Украйна, но това не за дълго.

Шефа на ГРУ посочи, че Русия вече не представлява военна заплаха за света и че приказките за нейния потенциал са просто измислици. Същевременно той отбеляза, че самият Путин разбира, че страната му има големи проблеми, затова той и обкръжението му се опитват да се освободят от отговорността за войната срещу Украйна.

Буданов разкрива още, че напролет ВСУ планира масирано настъпление срещу руските окупатори и че през март се очаква "жега".

"Тогава ще видим още освободени територии и окончателното поражение за Руската федерация. Това ще се случи в цяла Украйна - от Крим до Донбас", подчерта ръководителят на украинското разузнаване.

Според него целта на Украйна е да достигне границите от 1991 г. и тя ще бъде постигната.