OffNews.bg

Българчетата, обвинени за изнасиленото момиче в Германия (снимки)

Немският вестник "Билд" публикува снимки с българските граждани, които на 6 юли бяха обвинени, че са изнасилили и брутално пребили момиче на 18 години в горист район в съседство с детска площадка в град Мюлхайм.

Три от петте момчета са на 14 години, а останалите две на 12 години.

Сега британският "Гардиън" съобщава, че заради жестокостта на престъплението в Германия е започнал дебат относно възможността за осъждане на престъпниците въпреки младата им възраст.

Насиленото момиче е било настанено в болница, за да се лекува, а смятания за основен извършител е арестуван, защото има възможност да избяга. 14-годишният е извършвал още две сексуални посегателства преди. И петте момчета са изключени от училище до началото на лятната ваканция на 15 юли.

В момента полицията в града разследва друг подобен инцидент, при който 15-годишно момиче е било обградено от пет момчета между 11 и 17-годишна възраст, и опипвано и тормозено в понеделник сутринта.

Две от заподозрените момчета. Снимка: bild.de.

Според настоящия закон, деца под 14 години не могат да бъдат подведени под съдебна отговорност. Вместо това вината пада върху техните покровители или работници в местния офис за закрила на детето.

Случаят в Мюлхайм обаче повдигна въпроса дали възрастта, при която децата да могат да бъдат подвеждани под отговорност, да не падне до 12 години.

Полицейските статистики в Германия от последните 3 години сочат, че като цяло нивото на заподозрени в престъпления под 14 години е спаднало. Нивото на юношите, които са по-млади от 14 и които са свързани със сексуални престъпления, обаче се е увеличило от 1420 на 2118 за същия период.