В Германия е арестуван българин на 14 г., изнасилил момиче

OFFNews 08 юли 2019 в 23:28 7926 0

Германски полицаи в акция

Снимка fnp.de

Момче на 14 г. с българско гражданство е арестувано заради изнасилването на 18-годишна в Германия, заподозрени са още четирима, съобщи германската прокуратура, цитирана от ДПА.

Предполагаемите му съучастници са двама на 14 г. и двама на 12 г., всички с българско гражданство. Младежът е задържан заради опасенията, че отново може да извърши престъпление. Оказало се, че той е известен на полицията и за два предишни случаи на сексуално насилие, при които обаче не е бил на възраст, в която е можело да бъде съдебно преследван, както е според германското законодателство. Но на 14-годишна възраст може да се носи наказателна отговорност.

Групата е заподозряна за изнасилването на 18-годишно момиче в края на миналата седмица в горист район в съседство с детска площадка в град Мюлхайм, провинция Северен Рейн-Вестфалия. След разпитите в полицията момчетата са били предадени на родителите си, отстранени са временно от училище.

Властите в Дюселдорф са поискали от германската служба за закрила на децата и младежите да се свърже със семействата и местните социални служби, за да им се предложи помощ и подкрепа. Говорителка на местните власти е посочила, че е възможно децата да бъдат поставени под закрила.

Според полицията в събота жертвата е била в състояние да си тръгне от болницата, където е била лекувана след нараняванията.

Случаят с българските насилници стана известен на 6 юли, когато бе съобщено предполагаемото участие на тийнейджърите в сериозно сексуално престъпление. Предната вечер жители на Мюлхайм сигнализирали за нападението, след като чули лая на кучето на момичето, което после било открито зад градината си с двама от мъжки пол, избягали от мястото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови