OffNews.bg

Активист на Letzte Generation се залепи за асфалта в Майнц, освобождават го машина за рязане на асфалт

Активисти на климатичната група "Letzte Generation" се залепиха за асфалта по време на протест в германския град Майнц. Един от протестиращите, верятно, е използвал прекалено силно лепило и не можа да се отдели от асфалта и за освобождаването му се наложи да бъде използван къртач с ударна бормашина, съобщи германският портал „20 минути“.

Шестима души участваха в протеста в петък, опитвайки се да блокират движението в района на главната пътна артерия на Майнц по време на сутрешния час пик. Акцията, за чието провеждане е нямало подадено заявление, беше счетена за незаконна от градските власти и разпусната.

За да не бъдат отстранени от полицията, четирима от участниците решили да се залепят с лепило. Властите успели да разтворят залепващата смес, използвана от трима от демонстрантите със стандартни средства – със зехтин, но за 38-годишен активист от Манхайм се наложило да извикат специална техника за рязане на асфалт.

Снимки и кадри в социалните мрежи показват злоупотребилия с количеството лепило протестиращ с голямо парче асфалт, залепнало за ръката му. Според „20 минути“ той е използвал прекалено силно индустриално лепило.