OffNews.bg

Треньорът на Гришо: Григор изкачи стената, гордея се с него

Австралийският спец Роджър Рашийд, който тренира Григор Димитров, похвали сериозно българския тенисист за победата му на Уимбълдън в пет сета над Александър Долгополов.

"Горд съм от Григор Димитров. Днес нещата бяха срещу него, но изкачи стената, преодолявайки всяко препятствие по пътя си. Страхотна битка", написа Рашийд.

Самият Гришо определи добрата си физическа подготовка като основен фактор за победата над Долгополов.
"Това бе един от онези двубои, в които трябва да се бориш много. Изоставайки с 1-2 сета, просто исках да остана на корта. Какво да ви кажа, Алекс е невероятен боец, особено на трева. Започна двубоя много силно и непрекъснато ме притискаше.

Сервираше страхотно и в първия сет не можех да направя нищо", коментира Гришо след мача. "Успях благодарение на тежките тренировки и многото работа във фитнеса, а и много исках да спечеля този мач. Не показах най-добрия си тенис, но се борих докрай. В петия сет търсих начин да го пробия, след това успях още веднъж и всичко завърши по един добър начин. Щастлив съм".

Той разкри, че през цялото време Роджър Рашийд му е повтарял, че има „гориво". „Когато играта ти не върви, трябва да разчиташ на други неща, а днес тялото ми бе един от най-важните фактори. Първата цел е постигната - вече съм във втората седмица на Уимбълдън. Естествено, развълнуван съм, и оттук нататък вече може да се случи всичко", каза още Димитров.

В опит за втори път през 2014 г. да достигне четвъртфинал в турнир от Големия шлем Димитров ще играе в понеделник с Леонардо Майер. 27-годишният аржентинец победи в третия кръг Андрей Кузнецов с 6:4, 7:6 (1), 6:3. В момента Майер е на 64-о място в световната ранглиста, като тази година за първи път в кариерата си стига до осминафинал на „Уимбълдън". Той никога досега не е играл с Гришо.