OffNews.bg

Стивън Петков носи победа на Монтана

Юношата на Левски Стивън Петков се отчете с две попадения при победата на последния в класирането Монтана с 3:1 над Ботев (Пловдив) при символичното си домакинство в Ловеч в двубой от 13-ия кръг на Първа професионална лига.

С успеха над "жълто-черните" монтанци записаха ценни три точки в скромния си актив. Петков се разписа в 31-ата и 70-ата минута, а между двете му попадения с глава изключително красив гол от границата на наказателното поле реализира съотборникът му Сергей Георгиев (58).

В добавеното време Жоао Пауло реализира почетното попадение за "канарчетата". С едва втората си победа от началото на сезона в елита Монтана събра 8 точки в актива си и се изравни временно с 13-ия Нефтохимик. "Канарчетата" пък остават на шесто място с 18 точки на сметката си.

"В Монтана съм точно с тази цел - да бележа и помагам на отбора. Радвам се, че спечелихме мача срещу един много неудобен съперник. В нашия отбор, смея да твърдя, има много качествени футболисти, но до момента все нещо не ни достига. Когато започнем да си подаваме, се успокояваме и нещата започват да се получават.

Надявам се, че ще успеем да вземем нещо от мача с Левски", сподели след успеха Петков, който този път посвети головете на майка си и брат си.

Петков стана печално известен миналата седмица, като показа фланелка с надпис "Абе къде е Сашко", с която провокира бившия си треньор в Берое Александър Димитров.