OffNews.bg

Сладка победа за Съндърланд при дебюта на Мартин О`Нийл

С късни попадения Съндърланд победи с 2:1 у дома Блекбърн в дебютния мач на Мартин О`Нийл начело на "черните котки".

Пред рекордните за сезона около 40 000 зрители на "Стейдиъм оф Лайт" "черните котки" направиха пълен обрат в мача от XV кръг на Висшата лига, след като до 84-ата минута губеха в резултата. Симон Вукчевич с удар с глава изведе гостите напред в резултата в 17-ата минута. Малко след това пък ново попадение на "Роувърс" бе отменено заради засада. Въпреки тоталното си превъзходство от амото начало домакините така и не успяваха да стигнат до гол. В крайна сметка логичното се случи в 84-ата минута, когато с удар от 30-тина метра по земя Дейвид Воън изравни резултата.

Във втората минута на добавеното време Себастиян Ларсон от фаул направи обрата за домакините пълен и донесе успеха на Съндърланд в бедютния мач на Мартин О`Нийл начело на тима.

Мениджърът на гостите Стивън Кийн направи три принудителни смени заради травми. Още в 22-ата минута той бе принуден за замени Гаел Живе, а в края на полувремето и Мартин Олсон.

В 51-ата минута принудително напусна и Мичел Салгадо.

В самия край на сблъсъка тежка контузия получи и Джейсън Лоу, като се очаква и той да отсъства дълго от терена. За Съндърланд това е трети успех за сезона, с който тима се измъкна от зоната на изпадащите.

Блекбърн пък регистрира деветата си загуба от началото на кампанията и е на предпоследното 19-о място в класирането. "Роувърс" продължават и "черната" си серия срещу Съндърланд в шампионата, като остават без успех над "черните котки" от 2007 г. насам.

Англия, Висша лига, XV кръг

Арсенал - Евертън 1:0

Суонзи - Фулъм 2:0

Норич - Нюкасъл 4:2

Манчестър Юнайтед - Уулвърхемптън 4:1

Ливърпул - Куинс Парк Рейнджърс 1:0

Болтън - Астън Вила 1:2

Уест Бромич - Уигън 1:2

Съндърланд - Блекбърн 2:1

От 18 часа Стоук Сити - Тотнъм

На 12 декември Челси - Манчестър Сити

Класиране

1.Манчестър Сити    38 т. (мач по-малко)

2.Манчестър Юнайтед    36 т.

3.Тотнъм    31 т (два мача по-малко)

4.Арсенал    29 т.

5.Челси    28 т. (мач по-малко)

......................................

16.Съндърланд    14 т. ........................................

19.Блекбърн    10 т.