OffNews.bg

Русия с последно предупреждение на Евро 2016

Отборът на Русия е с последно предупреждение от УЕФА и при нов инцидент с фенове в рамките на стадиона ще бъде изваден от участие на Евро 2016.

Освен това руската федерация е глобена със 150 000 евро. Санкцията е заради безредиците на стадиона в Марсилия след мача с Англия, завършил 1:1. Тогава руските фенове използваха пиротехника, а след последния съдийски сигнал нахлуха и гониха англичани в сектора им.


Междувременно от Марсилия започна експулсирането на част от руските привърженици, които са заподозрени за участие в безредиците.

В следващия си мач утре Русия играе със Словакия в Лил, а в последния в Тулуза има за съперник Уелс.
УЕФА налага наказания само за инциденти в рамките на спортното съоръжение. С тези извън него се занимават властите в съответната страна. Така Англия не е заплашена от наказание от страна на УЕФА, тъй като феновете от Острова са били в ролята на жертви на атаката на руснаците.

Наказанието на УЕФА можеше да бъде обжалвано, но Русия се отказа от тази възможност. Ултранационалистът Владимир Жириновски защити сънародниците си и се присмя на прокурора на Марсилия, който каза, че руските фенове са организирани и действат като паравоенна структура.

"Такива са си нашите момчета - грамотни и спортисти, а не като пияниците от Лондон. По-добре да бяха забранили алкохола, вместо отново да нападат Русия", коментира Жириновски.