OffNews.bg

Новата спортна зала в Русе отваря врати на 23 юли

Новата спортна зала Арена Русе ще бъде открита на 23 юли. Това съобщи на специална пресконференция днес кметът на града Пламен Стоилов.

Откриването на залата ще стане с грандиозен концерт на Лили Иванова. Билетите за него ще се продават от утре в мрежата на Ивентим.

Арена Русе ще разполага с 5100 комфортни седалки, 100 от които "премиум", като при концерти теренът ще побира 1300 седящи или 3000 правостоящи места. Ще има 6 ВИП ложи с по 12 места всяка, 1 президентска ложа с 43 места и 3 помещения към нея.

Преди Коледа, на 20 декември в залата пристига и Горан Брегович с неговия "Оркестър за сватби и погребения". Билетите за него също ще ще продават от утре.

Почти са разпродадени вече и билетите за "Lord Of The Dance" на 4 октомври в Арена Русе. В началото на май ще е ясна и програмата на спортния календар.

"Новата зала ще бъде изключително мощен стимул за икономиката на града, и заедно с другите инфраструктурни проекти, които предстои да бъдат завършени, ще дадат една водеща позиция на Русе", заяви Стоилов .

Това е и най-голямата инвестиция в града за последните години. Изграждането на спортното съоръжение, което ще отвори и нови работни места, се изчислява на 55 млн. лв.

Очаква се за откриването в Русе да бъде и министър-председателят Бойко Борисов.