OffNews.bg

Кой е избраникът на Любо Пенев и Ивелин Попов за "Златната топка"

По правилата на ФИФА и "Франс Футбол" капитаните и треньорите на всички национални отбори гласуват за своя фаворит в надпреварата за "Златната топка".

Бившият селекционер на националния ни отбор по футбол Любослав Пенев и капитанът на националите ни Ивелин Попов са дали гласовете си за Кристиано Роналдо за носител на най-престижния индивидуален приз.

Гласуването приключи през ноември, когато Пенев още беше начело на "лъвовете".

Нападателят на Реал Мадрид взе третата си подобна награда и втора поред. На второ място се класира нападателят на Барселона Лионел Меси, а вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер остана трети.

Любо Пенев и Ивелин Попов обаче оставиха Лионел Меси извън избраниците си за кандидати за „Златната топка”. Попов дори не е номинирал световния шампион и фаворит за много специалисти Мануел Нойер. Вместо това е капитанът на националния ни отбор е включил в списъка си друг носител на световната купа – Томас Мюлер, както и Златан Ибрахимович.

Бившият националният селекционер пък е поставил Нойер на втората позиция, като е избрал и друг германец за третото място – Тони Кроос.

Ето и тримата избраници на двамата:

Любослав Пенев: 1. Кристиано Роналдо, 2. Мануел Нойер, 3. Тони Кроос.
Ивелин Попов: 1. Кристиано Роналдо, 2. Златан Ибрахимович, 3. Томас Мюлер.

На България, както на 80 други страни, се отрежда и медиен глас, който бе дело на спортния журналист Михаил Савов. Той даде гласовете си за:
1. Мануел Нойер
2. Ариен Робен
3. Анхел Ди Мария