OffNews.bg

Григор Димитров призна: Поведението ми беше под всякаква критика. Извинявам се

Поведението ми беше под всякаква критика. Това признава Григор Димитров след загубата във финалния мач срещу Диего Шварцман на турнира в Истанбул по време на пресконференцията след двубоя, пише "24 часа". Григор счупи няколко ракети и бе наказан от съдията.

"Изцяло съм виновен за поведението си, за ракетите, за всичко. Не знам дали някой ще ме съди, или не, съжалявам, наистина, но това е в играта. Тъпо ми е, не мога да го крия. В началото на годината имах мачбол в Сидни, днес бях напред със сет и 5-2, така че случва се, това е в играта. Извинявам се и продължавам нататък."

Днес българинът се изкачи с едно място в световната ранглиста - от 29-о на 28-о, след като достигна до финала в Истанбул, където миналата година отпадна на полуфинал.

Тенисистът разказва, че е получил мускулното схващане в левия крак, довело физиотерапевт на корта, в средата на втория сет, след едно от дългите разигравания.

Все пак, казва Григор, сега играя по-добър тенис.

"Трябва просто да забравя този мач, да го оставя зад себе си. Предстои ми нова седмица, друг турнир, друг противник. Няма смисъл да продължавам да мисля за този мач. Съжалявам, ако съм взел грешни решения. Съжалявам и за поведението си, няма как психически да се освободя от това нещо в момента", допълва той.

"Не мога да кажа какво точно ми е липсвало. Каквото и да кажа, ще прозвучи като извинение. Изцяло всичко си бе в моите ръце. Кортът бе много тежък, срещу мен имах съперник, който се движи отлично. Цялата му игра вървеше много добре, дори и в първия и втория сет, когато изоставаше в резултата. Дори при 5-2 във втория сет знаех, че предстои още много игра. Всичко опитах със сервиса си, но топката винаги идваше обратно. Вместо с 2-3 удара да свършваше разиграването, то приключваше с 10-12 удара", казва още 24-годишният българин.