OffNews.bg

Рони О'Съливан: Сезонът ми е кошмар

Най-разпознаваемият играч на снукър в света Рони О'Съливан направи равносметка на сезона си досега пред Евроспорт.

"Кошмар" - гласи кратката оценка на Ракетата, който признава, че възрастта вече му тежи, а разширяването на географията на спорта в посока Далечния Изток го уморява страшно много.

Той се отказа от участие в турнира в Гуанджоу, въпреки че се намираше в Китай по това време. В надпреварата Evergrande China Championship, която стартира днес, ще вземат участие 16 елитни играчи - първите 10 в света, най-добрите 4-има за сезона и двама с "уайлд кард", номинирани от китайските власти. Вместо Рони край сукното ще заеме място двукратният световен шампион Марк Уилямс, който по този начин ще вземе минимум 15 000 лири, дори и да отпадне в първия кръг.

"Определено сезонът ми не е велик. Точната дума е малък кошмар. От 15 изиграни мача може би имам 2-3 много добри. Причините? Може би изграх твърде много демонстративни двубои (б.а. включително и в София). Кой знае. Знам само, че у мен се засилва мисълта, че не мога да разчитам само на снукъра.

Това е нещо, което искам и обичам да правя, но нещата стават много тежки в днешни дни. Ако не печелиш турнири редовно, парите не са големи. Изискванията пък не са малки. Разбирам, че това са изискванията на играта и ги приемам. Не мисля за отказване, защото чувствам, че все още имам какво да предложа. Затова се и завърнах. Реалността обаче се оказа по-лоша, отколкото си представях.

Снукърът ми липсваше страшно много. Не самата игра, а обстановката около нея, играчите, феновете, хората от телевизията, официалните лица. Те са част от живота ми. Пък и като играч на снукър никога не съм имал шеф.

Ще се опитам да намеря отново баланса между участията и тренировките, за да отговоря на очакванията на феновете ми, които не са ниски. Трудно ми е, но не ме разбирайте погрешно - оставам и се надявам да обърна нещата в своя полза. Разбирам, че най-добрите ми дни са отминали, но нещата понякога се променят за една минута", споделя Ракетата в блога си.