OffNews.bg

Подкрепа от всички краища на света за българските студенти (снимки)

 

 

Расте подкрепата за българските студенти, които протестират чрез окупации на аудитории и университетски сгради с искане за оставка на правителството и разпускане на Народното събрание.

Снимки на български студенти във Фрайбург, Германия ни изпрати Мирослав Даков.

Публикуваме и снимките, изпратени от Димитър  Хаджиникифоров, член на форума OFFRoad-Bulgaria с псевдонима Вещер. "Работя далеч от дома, но това не означава че не следя събитията в България. Ето и моята тухличка в стената на народното недоволство в подкрепа на студентите и протестите против настоящото...управление", пише той.

Подкрепа за българските студенти дойде и от участници в маратона в Ню Йорк, от Великобритания.

"Тук сме, за да се върнем", написаха български студенти в Единбург. Те записаха и видео, което бе публикувано във Фейсбук групата ДАНСwithme world.

"Уча тук, но подкрепям безрезервно окупацията, протестите и въобще всичко, което цели да прогони комунистическата шайка разбойници в парламента. Преди няколко дена проверявах билетите за София – искаше ми се да се върна и да вляза в СУ. Не съм патриот или родолюбец, просто не мога да търпя това кощунство, тази гавра, на която сме подложени всеки ден от Орешарски и компания", пише пък Илко Сарафски от Любляна, Словения, който също ни изпрати снимки.