OffNews.bg

Към централата на ГЕРБ ще ходим ли? А не, много е далеч (галерия и видео)

На вторият ден от "кафето пред парламента" присъстваха поддръжници на ГЕРБ, които агитираха хората да тръгнат срещу централата на БСП, но не даваха и дума да се обели протестът да мине през централата на ГЕРБ.

За това алармираха хора от протеста, а наш репортер успя и да заснеме един от агитаторите.

Група от около 20 души буквално разкарваха хората от парламента към Орлов Мост и обратно, а после се опитаха да поведат шествието и към "Позитано".

Кой се опита да поведе парада?

Докато дъждът се изливаше над протестиращите пред парламента и хората започнаха да оредяват, групичка от около двадесетина души стоеше на предната линия и се опитваше да задава посока на шествието, забеляза наш репортер. Репортер на OFFNews застана до предната линия от демонстранти и попита един от тях "Сега накъде?". "Еми пред МС ше блокираме сега, после към "Позитано" при БСП". На въпроса дали ще се ходи и към централата на ГЕРБ, водачът на групата твърдо заяви, че било "много далече". Вероятно само пороят осуети намеренията им да поведат хората към "Позитано".

В галерията от снимки може да видите групата хора, която се отличаваше сред вече останалите малко протестиращи.  

Един от демонстрантите каза пред камерата на OFFNews, че знае и разпознава в "агитката" хора на ГЕРБ. Може да чуете интервюто във видеото по-долу.

Какво стана на протеста на 27 юни