OffNews.bg

Зарков: БСП стремглаво се носи надолу и трябва да преоткрие собствения си смисъл

От април миналата година БСП стремглаво се носи надолу по наклонената плоскост. Изследването на "Тренд" потвърждава това впечатление. БСП трябва да преоткрие собствения си смисъл. Винаги има някой по-умен и по-красив, а и някой по-креслив, но БСП е нещо друго – голямата лява автентична партия.

Това заяви пред БНР депутатът от БСП Крум Зарков. Той е на мнение, че управляващото мнозинството трябва да си припомни, че е създадено с ясни цели, а размиването им води само до сътресение и до пропадане на доверието.

"Нито политическите сили, нито обществото са готови за нови избори. За да е успешна коалицията, тя трябва да е ефективна, а за да бъде ефективна, трябва да се съсредоточи там, където беше намерено съгласие, а то не беше намерено лесно. Коалиционното споразумение трябва да е базата, върху която да се стъпи. Нещата са се променили, да. Трябва не да променяме, а да адаптираме", каза Зарков.

По думите му голямата амбиция на БСП е да представлява тези, които имат нужда от държавата във всекидневния си живот:

"А демагози и други ще продължават да растат върху почвата на раздробеното политическо пространство. На България е необходима силна, автентична, прогресивна лява сила. БСП може да бъде такава".