OffNews.bg

Захарова срещу Кирил Петков след интервюто му в Таймс: Той е в политическа агония

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира интервюто на Кирил Петков за британския "Таймс", обвини премиера в оставка в лъжа и обяви, че той е в "политическа агония".

В интервюто Петков казва, че "корупцията е най-добрият инструмент на външната политика на Москва на Балканите", и посочва влиянието на Русия като причина за вота на недоверие, свалил правителството през юни. Той заявява и, че "Русия смята да го свали от власт завинаги". 

Русия никога не си е позволявала да се намесва в работите на чужди държави, както никога няма да позволи никоя друга държава да се опита да ни наложи своето мнение, твърди Захарова.

Спекулирането с "руската заплаха" за вътрешнополитически и други егоистични цели е сигурен знак за политическа агония. Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично управление, способно да действа на базата на националните интереси, а не на желанието да се угодничи на трансатлантическите "партньори", заявява Захарова в кратко интервю, публикувано на сайта на руското Външно министерство снощи.