OffNews.bg

Владислав Панев и други от ДБ посрещнаха ''Възраждане'' пред Одеон тази вечер (обновена)

Владислав Панев и други представители на "Демократична България" ще посрещнат поддръжниците на "Възраждане", които и тази вечер сe очаква да саботират прожекцията на филм от програмата на ЛГБТ фестивала "София прайд", научи OFFNews.

В програмата на софийското кино "Одеон" за 20 часа тази вечер е предвидена прожекция на друг филм от фестивала на "София прайд" - "Синият кафтан". Вчера прожекция на филмa "Близо" от ЛГБТ фестивала предизвика размирици от страна на привърженици на "Възраждане".

Днес обаче Владислав Панев и други представители на "Демократична България" ще чакат "Възраждане" пред киното, съобщи пред OFFNews лидерът на "Зелено движение", част от коалиция "Демократична България" - Владислав Панев.

"Длъжни сме да дадем отпор на омразата", заяви Панев. 

Ивайло Мирчев от "Да, България" потвърди пред OFFNews, че ще присъства на прожекцията. Очаква се и други представители на "Демократична България" също да дойдат. 

Засега не е ясно дали пред "Одеон" ще има и представители на партия "Продължаваме промяната". По-рано днес "Продължаваме промяната - Демократична България" остро осъдиха действията на "Възраждане" - според коалицията с поведението си "Възраждане" противоречи на хуманните и демократичните принципи и насърчава насилие. 

В момента пред кино "Одеон" има засилено полицейско присъствие, предаде bTV. Към 20:10 часа прожекцията на "Синият кафтан" започна, а пред киното засега не се наблюдават провокации, предаде БНТ.

"Не мисля, че някой трябва да си представя, че може да забрани на някого да ходи на кино. Същото "Възраждане" се опитаха да направят на трибуната в парламента - да ни спрат да говорим. Днес се опитват да ни спрат да гледаме един нормален филм. Трябва да е ясно, че всеки е свободен да прави това, което сметне за необходимо", коментира пред БНТ Ивайло Мирчев.

След прожекцията от ДБ информираха OFFNews, че не е имало напрежение на днешното събитие.