OffNews.bg

Вежди Рашидов подава оставка като депутат, напуска ГЕРБ и политиката

Вежди Рашидов подава оставка като депутат, напуска партия ГЕРБ и политиката. 

"Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-тото Народно събрание и напускам партия ГЕРБ и политиката", заяви днес той в изявление до медиите.

По време на дебатите за промяна в Закона за защита от домашно насилие случайно се чу как Вежди Рашидов казва на зам.-председателите на парламента Никола Минчев (ПП-ДБ) и Росица Кирова (ГЕРБ) "Какво чешеме езиците? Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна."

В същия ден последва светкавично извинение и оставката му като председател на парламентарната комисия по култура и медии и оставката му като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 

За днес беше насрочен протест с искане на неговата оставка след скандалната му реплика. 

След като официално се откаже от депутатското си място, като народен представител трябва да се закълне четвъртият в листата на ГЕРБ за Пловдив-област Йордан Кръстанов. Причината е, че партията вкарва трима депутати от избирателния район. Кръстанов бе на трето място и трябваше да влезе в 49-ото Народно събрание, но бе изместен от Младен Шишков заради много преференции, които събра четвъртия в листата.