OffNews.bg

Вече преговарят за мнозинство от 202 депутати: ГЕРБ, БСП, Патриоти

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов начерта формулата на стабилно управление на страната в рамките на 44-ия парламент в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Най-добрият вариант е да се направи съвместно управление на ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти. Това прави мнозинство от 202 депутати и ще гарантира изключително стабилно управление и Народното събрание ще изпълни пълен четиригодишен мандат", каза Симеонов.

Според него ако ГЕРБ и ОП направят самостоятелно правителство, то този кабинет би бил "крехък и нестабилен".

Другата възможност - на правителство, подкрепено от БСП и патриотите, също нямало да има мнозинство, а ВОЛЯ били непредвидими като партньор, смята Симеонов.

"Борисов и Нинова да загърбят егото си. Политиката не е сблъсък на агитки. Това не е необходимо на България", каза лидерът на НФСБ.

Симеонов бе категоричен, че никой от партийните лидери на ГЕРБ, БСП и патриотите не трябвало да става премиер, а да се търси друга номинация.

Според него едно програмно правителство с внушително мнозинство на трите парламентарни групи е най-доброто решение за България.

"Вече се водят разговори и кагото го предложихме от страна на ГЕРБ и на БСП нямаше остри реакции срещу идеята ни", каза Симеонов.

Той уточни, че обсъжданията са започнали веднага след като станаха ясни резултатите от вота, но отказа да каже в какъв формат.