OffNews.bg

Въпрос на чест: ГЕРБ се почувствала унижена, затова пристъпва към преговори с БСП, ДПС и ИТН

Унижение е причината ГЕРБ да започне разговори с БСП, ДПС и ИТН за съставяне на кабинет, стана ясно от думите на председателя на депутатската група на най-голямата формация в парламента Десислава Атанасова пред бТВ.

"Надявам се, че многобройните партии в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да се точат безкрайно в решенията дали да подкрепят правителство на ГЕРБ. Категорично трябва да започнем разговори с другите партии", заяви Атанасова.

По думите й през последната седмица ПП-ДБ шикалкавят и демонстрират пренебрежително отношение към кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел.

Атанасова смята, че действията ПП-ДБ показват друго, въпреки думите на Кирил Петков, че Габриел му направила добро впечатление и това е причината да не захлопва вратата за кабинет, оглавяван от нея.

Габриел е оставила добро впечатление у Кирил Петков, защото няма как да бъде иначе при експерт от нейното ниво, посочи Десислава Атанасова.

Тя коментира думите на президента Румен Радев по повод "катарзиса и просветлението" на ГЕРБ за искането за отстраняване на Иван Гешев, като преживян от него катарзис, след като нарекъл "шарлатани" Кирил Петков и Асен Василев, които бяха министри в първото му служебно правителство.