OffNews.bg

В последния момент: Борисов призова ГЕРБ да подкрепят Терзиев, макар да не им идва отвътре

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изчака последния момент, за да подкрепи кандидата на Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) Васил Терзиев.

Това съобщи Борисов на последната си предизборна сбирка в Самоков. Според него на балотажа в София ще се прави избор между „червено и тъмно червено“. Борисов заяви пред симпатизантите си, че ГЕРБ трябва да подкрепят кандидата на правителството, колкото и да „не им идва отвътре“.

Въпреки обявената в последния момент подкрепа за Терзиев Борисов попита ПП-ДБ защо допускат БСП да ги подкрепят в „борбата срещу ГЕРБ“ за местната власт в страната и обяви, че „за разлика от тях никога не е бил лицемер“.

Борисов се обърна лично към лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов и им каза, че още имат време: "Още имате време. Ако с БСП сте играли заедно срещу наши кметове, то ще ви се върне".

"Да ги видим след това какви мнозинства ще направят в столичната община. Публично всеки ден ще питам Кирил Петков, ако направи уйдурма в Столична община с тези, другите", предупреди лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес съпредседателят на ПП Кирил Петков призова десните партии, сред които бе изброена и ГЕРБ, да подкрепят техния кандидат. В Самоков Борисов коментира, че това е „един от малкото случаи, в които е съгласен с Петков“.

Бойко Борисов изтъкна, че миналата събота от ПП-ДБ са нарушили закона като са излязли да агитират избиратели в деня за размисъл. По думите на Борисов поне е ясно, че правителството държи твърд курс срещу агресора Путин, срещу агресията в Израел, както и че е е за европейско, атлантическо бъдеще на България.

Преди седмица отпадналият от надпреварата за кметския пост в София Антон Хекимян написа, че "предстои труден избор между държавна сигурност и държавна собственост". Ден по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, твърдейки, че цитира Хекимян, преформулира изречението по друг начин и в неговите уста то звучеше така: "по-добре държавна собственост от държавна сигурност". Това беше разчетено като подкрепа за Ваня Григорова, но още ден по-късно Борисов отново се извъртя и каза, че се е пошегувал.