OffNews.bg

В БСП настъпил смут след изказването на Хафъзов

"В БСП настъпи смут." Така депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов описа реакцията на съпартийците си след изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов вчера в парламента, след като депутатите отхвърлиха предложението предизборната кампания да може да се води и на език, различен от българския.

"Аз ще бъда свободен, въпреки вашите рестриктивни действия. Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Аз съм "за" демокрация и ще продължавам да бъда за нея. Без значение вашето отношение към демокрацията и към малцинствата в страната", каза Хафъзов от парламентарната трибуна.

Не го разбрах това момче какво иска да каже, заяви Ангелов в коментар за Нова тв днес. "Не разбрах какво цели. Какъв е толкова проблемът, че агитацията не е на турски език?".

Червеният депутат определи като "безотговорно" изказването на колегата си от ДПС, особено на фона на това, което се случи в Пловдив.

Ангелов коментира, че всичко, което са поискали от ДПС им е било дадено.

"Време е и БСП да си начертае някои червени линии, отвъд които не можем да минем. Осем месеца слушам: "ДПС не са съгласни да махнем плоския данък", "ДПС не са съгласни за "Белене", "ДПС не са съгласни с едно или друго", коментира Страхил Ангелов. Според него подобни изказвания "бият по авторитета на БСП".

Ангелов не коментира по същество скандалната си визита в Сирия. Той отрече, че е получил пари за нея. Това, по думите му, би свидетелствало за това, че той се занимава с търговия на оръжие, а той бил "твърде млад" за подобно нещо.