OffNews.bg

Томислав Дончев: Няма да отговарям с термини от женската анатомия

Доколкото си спомням "Пиле шарено" е цитат. Това не е реплика, генерирана от премиера, а е било вид обръщение към него. Което сигурно на градския пазар, да кажем, е нормална реплика, ако тече пазарлък за цената на доматите, например, заяви пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

"Пиле шарено" е относително слаб израз. Днес политическата лексика се обогати с термини от мъжката анатомия, а аз в отговор няма да използвам такива от женската - така Дончев коментира днешната реплика на лидера на ДСБ Радан Кънев.

По отношение на репликата - когато бях студент, и аз съм работил в строителството, и аз мога да имам цветен език, но в политиката съм научил, че човек вика силно или употребява обидни думи, когато няма аргументи, твърди вицепремиерът.

Големият проблем е двойствената позиция на колегите от РБ - този феномен се наблюдава в квантовата физика, където можем да имаме един същ обект, който има две състояния: хем да е частица, хем да е вълна. Оттам произлиза прословутият теоретичен експеримент с "котката на Шрьодингер", която хем е жива, хем е мъртва. Те от една страна са управляващи, с основание или не могат да си приписват редица позитиви на управлението. И в същото време някои от тях са в изгодната ситуация да са опозиция, което е напълно нормално не само да е дразнещо, а и да предизвиква нестабилност в кабинета. Разбира се, подобна маневреност е много изгодна, констатира Томислав Дончев.