OffNews.bg

Томислав Дончев: Няма да има огледална реакция и да поискаме оставката на Румен Радев

Вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов ще дадат извънреден брифинг в 16:30 ч в Министерския съвет, обяви правителствената пресслужба.

Вицепремиерът Томислав Дончев откри брифинга с думи на благодарност към всички български граждани, които протестират без да нарушават обществения ред, както и към полицаите, които са подложени на огромно напрежение.

Акценти от изказването му:

Вероятно очаквате огледална реакция след включването на президента.

Не, няма да кажа, че правителството иска оставката на президента.

Аз държа той да си изкара мандата.

Правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинения към съветниците на президента.

Президентът днес поиска цялата власт. Защото конституционната процедура е служебен кабинет.

След Дончев думата взе социалният министър Деница Сачева, която отново заяви, че ни очаква тежка зима и сме в период на пандемия. 

И Дончев, и Сачева призоваха за конкретни предложения какво следва оттук нататък.

Последен думата взе Красимир Каракачанов.

Не съм вярвал, че ще ми се наложи в качеството ми на министър на отбраната да коментирам изказвания на президента. Да започнем от онази случка, която разгневи и мен, и вас, и 90% от българския народ. Случката в Росенец. Нека се върнем към събитията такива, каквито са. Този имот е продаден по времето на Иван Костов и е оформен по времето на Орешарски, заяви вицепремиерът Каракачанов.

Той заяви, че и на протеста снощи, и днес в Росенец имало хора, отишли да предивзикват сблъсъци и агресия. На наш симпатизант вчера представител на охранителна фирма му е предложил 50 лева за участие в протеста. Има си ДАНС да разследва кой и защо го е направил, добави вицепремиерът.