OffNews.bg

Цветанов: Никой не може да опъне нервите на ГЕРБ

"БСП никога не са били разглеждани като възможен вариант за коалиционно правителство с ГЕРБ. Ще излезем с политическа декларация, че никога няма да влизаме в управление с тях."

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция след днешното разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията.

Той посочи, че ГЕРБ не иска да опитомява опозицията, а иска тя да е силна - "в момента обаче тя е дивашка".

Цветанов твърди, че никой не е в състояние да опъне нервите на ГЕРБ и от партията искат да говорят само истината.

Това, което днес можем да го изведем като решение на Изпълнителната комисия, е да се направи регистър на фалшивите новини и на неистините, които говорят БСП, съобщи заместник-председателят на ГЕРБ.

БСП се опитват да "разделят нацията"

Когато беше формиран 44-ият парламент, ние имахме едно желание. Искахме да предложим председателския пост на НС на БСП. Искахме го не за да опитомим опозицията, а за да покажем държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство. Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова това не се случва. Това, което наблюдаваме, е стремеж да разделят нацията, твърди Цветанов.

Искането на вот на недоверие (от страна на БСП - б.р.) не става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

Според него БСП трябва първо да решат вътрешните си проблеми и тогава да говорят за алтернатива.

Когато не можеш да овладееш своята партия, когато нямаш подкрепата от своята партия, когато съответните съмишленици започват да напускат тази партия заради лидера, не смятам, че трябва да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която е спечелила изборите, категоричен бе Цветан Цветанов.

Конгресът на БСП "прилича на група за взаимопомощ"

Когато коментирам алтернативния бюджет или контрабюджета, можеше да кажа, че това е контрабюджет, който е механичен сбор от всички идеи, с които левицата губи изборите последните четири години. Това е факт, но не го казах, защото исках да бъде любезен. Ако не исках да бъда любезен, най-вече щях да ви кажа, че когато социалистическата партия пожелае да освобождава народа, аз винаги се изнервям, поради исторически причини, но не го казах, защото исках да бъда любезен, заяви на пресконференцията вицепремиерът Томислав Дончев.

Ако базираш цялата си риторика на фалшиви новини, как би изглеждало едно такова управление? Докато си в опозиция е лесно. Това са харчи, защото истината не е интересна, даже – скучна. Цялото конгресно мероприятие ми прилича на група за взаимопомощ, където се събират хора и се подкрепят едни други, каза Дончев.

Двама депутати от БСП "не трябва да стоят в Народното събрание"

БСП има проблеми с корупцията вътре в себе си. Защо от БСП не поискат за нещо друго вот на недоверие? Защото за корупцията се говори много на едро. Много лесно се хвърля кал и се казва: Всички от ГЕРБ са корумпирани. Защо не взеха една секторна политика. А да искат вот за корупция при положение, че Марк Грей, говорителят на ЕК, поздрави Сергей Станишев, че е уволнил Корнелия Нинова заради корупционен скандал, заяви народният представител от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му, има двама депутати от БСП, които не трябва да стоят в Народното събрание.

„Единият, чийто брат е дарител на БСП, арестуван за рекет и наркотици, държател на нощно заведение, игрална зала, заложна къща. Там може и да изхарчиш пари, може и да намериш нови да изхарчиш пак. Този човек преди 6 месеца е дарявал на БСП, вероятно е вярвал в социалистическата идея и в силата на пролетариата и на работническата класа. Втори депутат – политическа корупция – Манол Генов – купуване на гласове. Това е най-тежката форма на корупция - политическата“, заяви Биков.