OffNews.bg

Цветанов: Единственото притеснение на Христов бе свързано с 'Наглите'

Единственото притеснение на Петър Христов бе свързано с разкритото за него по случая "Наглите".

Това каза пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

През периода, в който бях министър и вицепремиер, имахме възможност неговата гражданска позиция да подпомогне разкриването на тежки криминални престъпления. В тази връзка аз смятам в момента, че може би има ответна реакция. От това, което е споделял пред мен, единственото му притеснение е всичко това, което се
разкри за него по случая "Наглите", заяви Цветанов.

Ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата "Наглите", смятам, че това не е добър знак за държавата и обществото, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Петър Христов не е бил член на ГЕРБ. Бил е симпатизант по начин, който е изразявал своята воля. Имаше дарение, което беше направено през 2007 г. - в първата кампания за изборите за европарламента, съобщи Цветанов.

Действително и в нашите структури е имало хора, които са разглеждали евентуалното негово номиниране за народен представител, но той никога не е имал такива политически цели, твърди зам.-председателят на ГЕРБ.

Той добави, че Христов никога не е искал охрана и никога не е имал притеснения относно това, което е правил
в своя бизнес.

Към момента, в който съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи, Христов не е бил свързан с някакви престъпления. Петър Христов беше един достоен човек, каза още той.