МВР обявява утре резултатите за шесторното убийство, Христов убит с картечен пистолет

OFFNews 09 януари 2018 в 15:17 5567 2

МВР обявява утре резултатите за шесторното убийство, Христов убит с картечен пистолет

В сряда МВР ще обяви резултатите от разследването на шесторното убийство в Нови Искър. 

Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента. Темата за криминогенната обстановка от последните дни е била коментирана на КСНС извън дневния му ред.

Валентин Радев заяви, че утре ще бъдат обявени първоначалните заключения около убийството в Нови Искър. Засега е ясно единствено, че всички доказателства уличават Росен Ангелов като извършител на шесторното убийство.

Работи се и по убийството на бизнесмена Петър Христов. До този момент няма информация бизнесменът да е получавал заплахи, разпитваме и неговите близки, каза министърът на вътрешните работи.

Радев уточни, че се работи по всички хипотези, една от първите версии е свързана с неговия бизнес и личен живот.

По неофициална информация срещу Христов е стреляно с чешки картечен пистолет "Скорпион". Криминалисти коментират, че това е предпочитано оръжие при други подобни показни разстрели у нас. 

Коментарът на вътрешния министър по случая е първото, което представител на изпълнителната власт прави. Досега само председателят на парламента Цвета Караянчева коментира стрелбата, като каза, че това не е фалстарт на председателството и че "такива събития се случват във всяка една европейска държава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12779

2

Немец

09.01 2018 в 16:27

....това са сложни ходове и тежка стратегия на МВР-ейците,чиято цел е да объркат убийците и те да се предадат без да знаят защо....

29216

1

Лопе де Вега

09.01 2018 в 16:23

Нали беше от строежа на трийсетина метра от жертвата? Със Скорпион??? Стига бе! Некой нещо пак не е разбрал.

Поздрав!