OffNews.bg

Цветанов: Борисов даде исторически пример на бъдещите поколения

Председателят на ГЕРБ (Бойко Борисов) даде исторически пример на бъдещите поколения как трябва да постъпва отговорният български гражданин във времена на криза.

Това обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов в реч от трибуната на Народното събрание в първия работен ден на депутатите за тази година.

"Въпреки всички опити за извиване на ръце и заплахи за мира в страната, председателят на ГЕРБ пое за втори път отговорността и риска да застане начело на правителство на малцинството. Направи го честно, без задкулисни договорки и с ясното съзнание, че залага бъдещето на ГЕРБ в името на България", прочете още Цветанов.

Той не пропусна да атакува БСП, като напомни, че всяко управление на БСП завършва с тежка финансова криза и катастрофа.

„Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, но се превръща и в проблем за страната“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ. Според него забавените проблеми по оздравяване на лявото дебалансират политическата система.

По думите на Цветанов България започва 2015 г. много по-спокойно, по-стабилна и по-позитивно ориентирана, отколкото започна 2014 г.

"Изминалата година беше белязана от регрес, бедност, бедствия скандали, а лицето на България пред света се запомни с мащабните граждански протести. (...) Това беше резултата от безпринципната Тройна коалиция на БСП, ДПС и "Атака", чиято единствена идеологическа платформа бе желанието да унищожи политическа партия ГЕРБ.

Мъдростта на гражданите обаче взе връх и сложи прът в колелото на тази нелегитимна Тройна коалиция", обяви още Цветанов от трибуната на парламента.

А от своя страна, "отстъпвайки крачка назад от позицията си по множество въпроси", Борисов дал възможност на всяка партия в 43-тото Народно събрание да участва равноправно в процеса на формиране на новото правителство на "националното спасение".

Зам.-председателят на ГЕРБ обеща през тази година ГЕРБ успешно да приключи кризата с КТБ, да "продължи" съдебната реформа, да реформира сектора за сигурност - като върне ГДБОП в МВР, да върне старата форма на управление на Сметната палата.

"Социалната политика, образованието и здравеопазването също стават наш основен ангажимент", обяви Цветанов.

Хората на Бойко Борисов ще се борят с купения вот и гледат "извънредно сериозно" на въвеждането на задължително гласуване, уведоми Цветан Цветанов.

В края на речта той пожела на всички разум, търпение и толерантност.