OffNews.bg

Ставам за премиер, обяви Делян Пеевски

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обяви, че е подходящ за поста министър-председател. 

В изявление, разпространено от пресцентъра на ДПС, Пеевски пише, че ако бъде номиниран за премиер, няма да избяга от отговорност. По-рано днес той направи забележка на министър-председателя Николай Денков "че сняг не се чисти онлайн, след като премиерът свика спешно съвещание в Министерския съвет заради тежката зимна обстановка. На брифинг след заседанието Денков отговори на Пеевски, като го призова да "вземе лопата или снегорин и да чисти" сняг. 

Ето как отвърна санкцинираният по глобалния закон "Магнитски" депутат:

"Да ме номинират за премиер - няма да избягам от отговорност и мога да се справя. Денков да не се заиграва с шегички, а да си върши работата. Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи.

Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите.

Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората."