OffNews.bg

Слави излезе на протест пред парламента (снимки)

Шоуменът Слави Трифонов излезе на протест пред парламента около 13 ч днес, веднага след като премиерът Бойко Борисов и министрите му се заклеха в пленарната зала.

Телевизионният водещ обясни, че идва, защото изтекъл двуседмичният ултиматум, който постави на новите народни представители да започнат работа по точките от проведения референдум за промени в избирателната система. 

Нямам политически амбиции, имам граждански, заяви шоуменът пред репортери. До него на протеста му са хора от екипа на шоуто и разследващият журналист, който напусна Нова тв със скандал, Васил Иванов. 

Трифонов дойде с охрана и застана пред централния вход на Народното събрание. Той обясни, че си е донесъл и стол, защото изпитва болки и куца. Зарече се да идва пред парламента всеки ден в качеството си на гражданин и каза, че очаква хората да го подкрепят. 

"Ще видя как ще реагират депутатите. Ще видя и колко граждани ще подкрепят това, което мисля. Ако никой не ме подкрепя, ще се откажа, но поне ще съм опитал", добави той.