OffNews.bg

Симеонов: Предсрочните избори зависят от гласуването на ветото

Ако президентското вето на Изборния кодекс бъде прието, Патриотичния фронт директно излиза от властта. Дали ще има предсрочни избори зависи от гласуването на ветото.

Това каза председателят на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов пред Радио „Фокус“.

По думите му ветото на президента е национално предателство, а мотивите на Росен Плевнелиев не са юридически, а политически.

"Всичко зависи от гласуването на ветото на президента. Ако ветото бъде прието, моят отговор ще бъде: „Да, съществува възможност за предсрочни избори“. Директно ПФ излиза, каквото ще да става с тяхната коалиция. Такова вето е против интересите на страната“, заяви Симеонов.

„Това допуска друга държава да се намесва по най-брутален начин във вътрешните дела на нашата страна; формира вот, който осигурява поне 7 - 8 места в парламента, в полза на ДПС; тотално преобръща и изборите за местна власт“, коментира още Симеонов.

По думите му Патриотичният фронт има готовност да обсъди текстове, свързани с гласуването на българите в ЕС и да направи съответните промени.

Председателят на НФСБ определи решението на АБВ да оттегли подкрепата си от правителството като безотговорно, тъй като не излагат аргументи.