OffNews.bg

Сдружението на общините иска среща с президента и по-висок данък за стари коли

Искаме среща с президента Румен Радев, за да му обясним защо се е стигнало до промените в данъка на автомобилите, заяви председателят на УС на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново инж. Даниел Панов. 

Манипулира се с данъка на автомобилите, още през 2015 г. общото събрание на НСОРБ гласува Законът за местни данъци и такси да бъде изцяло нов Успяхме да променим някои неща в закона, като едно от тях беше за данъка на автомобилите. Това е една от мерките, които ЕС прилага най-вече за чистотата на въздуха, каза още Панов. 

С тази мярка не се вдига толкова драстично данъка на автомобилите - това ще стане с от 5 до 10 лв. на година, обясни Панов, цитиран от Фокус.

Той посочи, че общинските съвети трябва да определят данъка в диапазони, съгласно закона, като до 31 януари те трябва да излязат с предложения и решения как да бъде променен този данък. 

Обръщаме се към мнозинството да не се огъва под натиск и да приеме промените в закона за данъка на автомобилите, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов(СДС). Нека да потвърдят тези промени, за да можем да провеждаме спокойно своята данъчна политика и догодина, допълни той.