OffNews.bg

Руското посолство дори не отговори на Борисов за Навални, само го тагна във фейсбук

Въпреки че премиерът Бойко Борисов хитро изчака всички световни лидери да осъдят ареста на руския опозиционер Алексей Навални, преди да се изкаже и той, това не остана незабелязано от посолството на Москва у нас.

От мисията на Русия дори не са счели за нужно да коментират публикацията на министър-председателя ни във фейсбук, която гласеше:

"Арестът на Алексей Навални след пристигането му в Русия нарушава неговите права и застрашава сигурността му. В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията".

Вместо това от посолството са тагнали Бойко Борисов в две свои публикации в социалната мрежа - едната с обясненията на Федералната служба за изпълнение на наказанията, в която се обяснява на какво основание са арестували Навални, а втората е с изявлението на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, която коментира казуса с думите:

"Онова, което искам да кажа на господин Джейк Съливан (б. ред. - бъдещ съветник по националната сигурност в администрацията на следващия американския президент Джо Байдън), както и на много други задгранични деятели, които публикуват предварително изготвени коментари, е: уважавайте международното право, не посягайте на националното законодателство на суверенни държави и се заемете с проблемите във вашите собствени страни", написа Захарова в страницата си във Фейсбук.