OffNews.bg

Румен Петков: И Жан Виденов водеше по-балансирана политика

 

Има много сериозна разлика в кадровата политика от периода 2005-2009 и сега. Но в тази връзка трябва да кажа, че според мен и Жан Виденов водеше доста по-балансирана кадрова политика.

Това заяви пред „Нова телевизия“ бившият вътрешен министър Румен Петков. Думите му бяха коментар по назначенията в настоящето правителство. Според Петков не е ясно кой взима решенията за кадрите в кабинета.

Като пример Петков за пореден път даде културния министър Петър Стоянович и регионалния министър Даниела Терзиева.

„В Националния партиен съвет продължава да не е ясно кой е инициаторът за някои от назначенията в правителството“, коментира Петков. Попитан кой е бил по-подходящ за поста на Терзиева, социалистът отговори: „Димчо Михалевски. Човек, който е бил зам.-кмет, зам.-министър, с тежки отговорности и пр.“.

Според Петков кадровите гафове на правителството нанасят сериозни удари по репутацията на БСП. Според бившия вътрешен министър много от решенията не се взимат на „Позитано 20“.

Попитан кой на практика управлява държавата, бившият вътрешен министър заяви: „БСП е мандатоносителят и управляваме заедно с ДПС и „Атака“.

Петков подчерта, че на този етап не вижда изход в предсрочни парламентарни избори. Той обаче бе категоричен, ако БСП и ДПС не вкарат в Европарламента девет депутати, властта ще трябва да се замисли за избори.