OffNews.bg

Родните служби предотвратили инцидент преди дни

Премиерът Бойко Борисов похвали службите за отличната им работа през последните дни по предотвратяване на конкретен инцидент, но отказа да разкрие повече подробности, защото "по тези теми е хубаво изобщо да не се говори".

„В последните дни службите работиха много активно, справиха се добре. Имаше казус, който беше решен, но по тези теми е хубаво изобщо да не се говори, но много се постараха колегите, свършиха добра работа”, заяви Борисов в интервю за Нова телевизия.

За подобни срещи при премиера съобщи в началото на седмицата и вътрешния министър Веселин Вучков, който също отказа да даде подробности. 

Според премиера Борисов, системите за сигурност винаги са в повишена готовност. Той призова българите да не се поддават на чувството за реваншизъм.

"Много бих искал, ако мога по някакъв начин да кажа на хората в България, да не се поддават на тези настроения. Много лесно може и в България нещата да излязат извън контрол. Аз много вярвам в мъдростта на българския народ. Надявам се и в Европа и в арабския свят хората да проявят мъдрост", коментира той случая с атентата в Париж.

Запитан дали ще има кадрови промени по върховете на службите за сигурност, Борисов заяви: „Трябва да се даде шанс на ръководствата на службите да докажат професионализма си”.