OffNews.bg

Решават днес за прибирането на софиянци от провинцията

Премиерът Бойко Борисов, министърът на МВР и шефът на Щаба ген. Венцислав Мутачийски решават днес какви ще са мерките при прибирането на софиянци, които заминаха за празниците по Великден. 

Ще преценим как да продължим и в следващите дни, заяви министър Младен Маринов по Нова тв. По думите му мерките в момента са достатъчно затегнати.

„Придвижването става само в определени времеви прозорци – сутрин между 6.00 ч. и 8.00 ч. и вечер от 18.00 ч. до 20.00 ч. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук. Мисля, че София трябва да влезе в по-нормален ред. Хората ходят на работа и трябва да се приберат, но това ще става под стриктен контрол. Където е установена измама, се докладва на прокуратурата, обясни Маринов. 

Той коментира и създалото се напрежение в ромските квартали. „Мисля, че хората във „Факултета“ вече разбраха, че целта на мерките е да се запази здравето им. В събота се раздаваха и помощи на нуждаещите се. Надявам се повече да няма ескалация на напрежението, каза още той. 

Министър Маринов поздрави църковните служители за създадената организация.