OffNews.bg

Реформаторите си избират лидер на 13 септември

Председателят на Реформаторския блок ще бъде избран на Национален конгрес на блока на 13 септември.

Това обяви на брифинг във Варна Радан Кънев. Той е и един от кандидатите за лидер на блока, заедно с председателя на СДС Божидар Лукарски.

От „Движение България на гражданите“ ще издигнат своя кандидатура идния вторник, каза зам.-председателят на движението Найден Зеленогорски.

Реформаторите обявиха още, че водачите и партийните листи за парламентарните избори ще бъдат одобрени на разширен граждански съвет на 30 август в столицата.

Зеленогорски заяви, че за да постигне Реформаторският блок максимално добър резултат на изборите, е важно водачите на листи да са хора, на които обществото има доверие.

„За нас не е първостепенно от коя партия ще са те. Ние сме постигнали баланс и ще издигнем за водачи хора, които се подкрепят от избирателите, без значение от коя партия са“, обясни той.

На конгреса на Реформаторския блок ще бъде избран и Националният граждански съвет, който ще се състои от 25 непартийни представители.

Очаква се на самия конгрес да присъстват около 1000 делегати от цялата страна.

„На 13 септември ще бъде и стартът на нашата кампания. В началото на септември едва ли хората се вълнуват толкова от избори. Заради това избрахме тази дата за начало на кампанията“, обясниха от Блока.