OffNews.bg

Радев връчи мандата на ГЕРБ

Точно в 10:30 днес президентът Румен Радев връчи на ГЕРБ мандат за съставяне на правителство. Мандатът приеха лидерът Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов.

Държавният глава изрази надежда, че ГЕРБ и коалиционните му партньори ще излъчат убедителни кандидатури за Министерския съвет. Той пожела успех на Борисов. 

Непосредствено преди това ГЕРБ и Обединените патриоти подписаха коалиционно споразумение.

Очаква се новият кабинет да бъде официално представен на 4 май. В него Борисов ще има 4-ма вицепремиери и 17 министри. Към кабинета ще действа и коалиционен съвет с по трима представители на ГЕРБ и Обединените патриоти.

В изказване след връчването на мандата Борисов коментира, че в коалиционното споразумение са се опитали да изчистят всички детайли, които да гарантират стабилно управление.

„Имаме няколко дни да изпълним коалиционното споразумение със съдържание от кадри – експерти полици. Да има баланс в него", посочи Борисов.

„Много е важно вътрешен министър, здравен министър, социален министър да работят заедно, за да може това, което сме описали двете партии в програмата си, да се реализира”, допълни той.