OffNews.bg

Премиерът похвали Калин Стоянов, че е тръгнал в правилната посока

Вътрешният министър Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви този път до края.

Този коментар направи премиерът Николай Денков по повод първите наказания за служители на реда заради полицейско насилие по време на протеста срещу Българския футболен съюз.

"Трима са освободени, мисля, че това е знакът, който трябва да разчетем. Насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано. Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора паднали, обикновени протестиращи и журналисти, трябва да напуснат МВР. Това бяха много малка част от служителите на реда там и искам да поздравя останалите, че не позволиха да се поддадат на провокацията", допълни Денков.

Вчера министър-председателят обяви, че не може да е премиер на правителство, което бие хората по улицата - така, както ставаше преди.

"Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като насилие, което заслужава изключително тежка санкция, включително и изясняване защо това се случва периодично в полицията и как го премахваме, да, ще си подам оставката", бе категоричен Денков.

Днес той отново изрази пълна подкрепа към действията на спортния министър Димитър Илиев и посочи, че не знае защо му искат оставката.