OffNews.bg

Предпоследно: Цецка Цачева е най-вероятният кандидат на ГЕРБ за президент

Председателят на парламента Цецка Цачева е най-вероятният кандидат за президент на ГЕРБ, макар че решението все още не е взето окончателно.

Новината, че управляващите са се спрели на нея беше съобщена от сайта "Терминал 3", който се позова на два независими източника.

OFFNews опита да провери доколко това е така. Източниците ни в ГЕРБ потвърдиха с половин уста, но отказаха да застанат с имената си и настоятелно уточниха, че това е предпоследно решение и окончателното ще бъде обявено на 2 октомври.

Фаворитът на ГЕРБ за президент продължава да е столичният кмет Йорданка Фандъкова, но тя продължава решително да отказва номинацията. От ГЕРБ още не са загубили надежда, че е възможно да я убедят, но след поредния й отказ са решили, че вече е крайно време да се спрат на резервен вариант.

Цецка Цачева е добър и предвидим вариант, каза пред OFFNews човек, присъствал на този разговор, наблягайки на уточнението, че срещата е била неформална, решението не е официално, не е окончателно и може да претърпи промени.

Усложнение пред кандидатурата на Цачева е, че тя в момента е с контузен крак и няма да може да е активна в началото на кампанията. Заради контузения си крак, тя не ходи на работа. OFFNews я потърси за коментар на мобилния й телефон, но не можахме да се свържем с нея.

Според "Терминал 3" най-вероятният вице на Цачева ще бъде адмирал Пламен Манушев, който доскоро командваше Военоморските сили, а сега е депутат от ГЕРБ. Наш източник обаче твърди, че има и друга силна кандидатура - на евродепутата Андрей Ковачев и решението кой от двамата да бъде издигнат все още не е взето.