OffNews.bg

Първанова: Повече жени да се обучават в Българското училище за политика

Лидерът на НДСВ Антония Първанова предлага в Българското училище за политика „Димитър Паница” да се приемат повече жени.

"Нека да предложим на Българското училище за политика да има квотен принцип и равнопоставеност на половете при обучението", каза Антония Първанова по време на срещата с участнички в проекта „Повече жени в политиката, повече жени през 2014 г“.

Тя предложи още да се създаде база данни с жени, които искат да се занимават с политика у нас.

Първанова подчерта, че НДСВ е политическата сила, която последователно се е доверявала на жените, затова и на тези избори в листите на партията, която участва самостоятелно в изборите, са намерили място много жени с добри биографии.

Тя даде пример с олимпийската шампионка от Монреал Здравка Йорданова, която е втора в листата на НДСВ за Пловдив град и трета в листата на НДСВ за София 23 МИР, както и с известното сопрано Татяна Спиридонова - тя е 5-а в листата на НДСВ в София - област.

Първанова спомена още психотерапевтът и йога-инструктор Катерина Павурджиева, която е водач на листата на НДСВ във Велико Търново, първа в листата на Благоевград е адвокат Петя Хантова - автор на две издадени самостоятелни стихосбирки и много публикации в периодични издания. Известната баскетболистка Красимира Банова, която в момента е управител на зала „Арена“ Самоков, е водач на листата на НДСВ за Софийска област.

"Това са само малка част от успелите жени, включени в листите на НДСВ", коментира Първанова.