OffNews.bg

Панев и Мутафчиева от ПП-ДБ гласуваха срещу решението за въглищните централи

"Зелените" депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България" Владислав Панев и Илина Мутафчиева са единствените от коалицията, гласували против споразумението за продължаване на работата на въглищните централи.

Това сочи справка в стенограмата на Народното събрание от днешното гласуване. Днес парламентът гласува на извънредно заседание споразумението, подписано от миньорите и властта вчера. С него те се разбраха, че въглищните централи няма да затварят и ще работят, докато пазарът позволява.

Опозицията гласува против, както и трима депутати от управляващата (не)коалиция - Владислав Панев, Илина Мутафчиева и Бранимир Балачев (ГЕРБ).

По време на дебатите днес се стигна до много грозни изказвания, като от "Възраждане" и "Има такъв народ" включително нарекоха премиера Николай Денков "секретарка на Пеевски".

Пред OFFNews Владислав Панев аргументира вота си така: "Съдбата на миньорите и енергетиците трябва да е приоритет и техните доходи да бъдат защитени. Но това трябва да се случи с рационален подход и без да противоречи на хода на реформи в енергетиката."