OffNews.bg

Нинова се закани да обжалва делото за клевета срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще обжалва евентуално решение на съда срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ. Това съобщи Нинова във фейсбук.

Нинова заведе дело срещу Атанасова за злоупотреба и манипулиране на мнение. Поводът е скандалът, който се разрази покрай външнотърговското дружество "Техноимпекс", в чиято приватизация е участвала Нинова. Соцлидерът обяви преди време, че дружеството е проверявано три пъти, а Атанасова показа писмо, в което на въпрос дали това е така тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров е отговорил отрицателно.

Ето какво написа Корнелия Нинова в социалната мрежа:

"Във връзка с публикувана информация, че съм осъдена от Десислава Атанасова /ГЕРБ/ да заплатя разноски по дело, заведено от мен срещу нея за клевета, заявявам, че не съм получила съдебно решение и все още няма публикувани мотиви.

Адвокатите ми ще се запознаят с решението, щом го получа, и ако отговаря на казаното от Атанасова, ще го обжалвам на втора инстанция.
Доколкото знам, госпожа Атанасова има диплома по право, а и първокурсниците в Юридическия факултет знаят, че първоинстанционното решение не е окончателно."