OffNews.bg

Николай Марков призова Ивелин Михайлов да се извини на депутатите от ''Величие''

Лидерът на "Величие" Николай Марков призова идеолога на партията Ивелин Михайлов да се извини заради думите си, че парламентарната група може да е пробита. 

В събота Ивелин Михайлов заяви, че депутати от групата на "Величие" може да бъдат изключени, защото "са пробити" и са гласували заедно с ГЕРБ и ДПС за избора на Анна Александрова от ГЕРБ за председател на комисията за новия парламентарен правилник. Николай Марков реагира ден по-късно и коментира, че той е единствен лидер на "Величие", а Ивелин Михайлов - само партиен член.

На първия брифинг на "Величие" в парламента днес Николай Марков заяви, че неговият личен авторитет, както и този на колегите му от парламентарната група, е подложен на изпитание. 

"Позволявам си във връзка с това да призова г-н Михайлов да се извини за думите си. Мисля, че ще намери сили за това. Направих лична среща с него и депутатите ни за това дали може да предостави данни за такова влияние - той открито каза, че няма", каза Марков. 

Според него това му дава основание да поиска извинение, защото заради думите на Михайлов репутационната щета на партия "Величие" е стана прекалено голяма и само така ще може да продължи "на здраво". 

Около час по-късно Ивелин Михайлов последва съвета и се извини на Марков и цялата парламентарна група на партията.