OffNews.bg

Николай Денков ще има специален статут на ротационен премиер (видео)

В бъдещи ротации, които се надяваме да продължат, Николай Денков ще бъде човекът, който винаги ще е със специален статут на ротационен премиер. Това съобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след днешното заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

Председателят на "Да, България" Христо Иванов коментира, че ако управленската формула е сработила и е дала резултат, това се дължи на факта, че селекцията се прави от академик Денков и Мария Габриел.

Ние разчитаме на тях, нека да оставим на тях да изработят своята визия - за това какъв ще бъде персоналният състав, дали ще има някакви промени, дали ще има промени в структурите, едва тогава политически това ще бъде съгласувано и ще го коментираме. Моля да се отнесете с разбиране, че ние ще се въздържаме от коментари – преди да се приложи тази технология, защото нашата задача е България да има добро правителство, което да може да продължи очертаната законодателна и политическа програма. Смятаме, че именно това е формулата – те двамата да направят селекцията, а ние след това да я подкрепим и одобрим, обясни Иванов.