OffNews.bg

МВР проверява автентично ли е писмото на избягалия затворник

Все още се проверява автентичността на писмото, адресирано от избягалия затворник Владимир Пелов до президента и омбудсмана. Това е коментирала във Варна министърката на правосъдието Цецка Цачева.

Тя добави, че експертиза трябва да установи както авторството на писмото, така и момента на написването му. Цачева каза още, че публикуването на текста вчера я е изненадало. Тя обаче отказа да коментира темата преди да е получила повече информация от компетентните органи.

В писмото си Пелов твърди, че не е извършил нито едно от престъпленията, за които е осъден и това го е накрало да избяга. На 3 април той и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор след като стреляха по надзирател.

Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни пред БНТ, че все още не са приключили експертизите, които да докажат безспорно автентичността на писмото.

Въпросното писмо ни беше предадено вчера от журналист от българска медия. Всичкото това нещо е взето с протокол. Приобщено е към досъдебното производство, което е образувано във връзка с бягството и издирването на тези лица. Предстои да се назначат съответните експертизи, да се потвърди автентичността на писмото, че всъщност авторът е господин Пелов. По отношение на съдържанието - изследва се, коментира той.