OffNews.bg

Минчев нарече недопустим призив на депутат от ''Възраждане'' за руски обстрел на МС и посолството на САЩ

Председателят на парламента Никола Минчев отправи остри критики към депутата от "Възраждане" Елена Гунчева заради нейна публикация в социалните мрежи, в която тя иронично пише за руска атака по Министерски съвет и американския посланик Херо Мустафа. 

"По повод призивите на български народен представител за атака с оръжие към министър-председателя и посланик, акредитиран у нас, заявявам, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание. Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо. Всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите според чл.29 на Виенската конвенция", пише Минчев в публикация на страницата на Народното събранив във Фейсбук.

Публикацията на Гунчева отпреди 10 дни, на която реагира Минчев гласи следното: “Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високо точкови (вероятно има предвид “високоточни”- бел. ред.) оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата.”

Доколкото може да бъде разбран, в статуса си Гунчева заявява готовност да посочи точни координати за ракететен обстрел от Русия на посолството на САЩ с посланик Херо Мустафа и Министерски съвет.

Любопитна е скоростната реакция на Елена Гунчева под днешната публикация на Никола Минчев. В коментар тя пише, че е недопустимо за български народен представител да служи на чужди интереси, а не на българските, и да въвлича страната ни във войната.

“НЕДОПУСТИМО е членове на Министерски съвет и управляващата коалиция да шестват под знамената на съюзници на ИДИЛ, на нацистки символи и нецензурни надписи за посланик, акредитиран у нас, за чужди държавни ръководители и дори за член на Министерски съвет, който е против война с Русия. (…) НЕДОПУСТИМО е да допускате депутат от Вашата коалиция да нарича други депутати "шепа нещастни фашисти"!", пише в коментара си Елена Гунчева.

Така и не става ясно кой точно шества под знамената на съюзници на ИДИЛ и за какви по-точно нацистки символи говори депутатката от “Възраждане”.